Докладніше про підприємство

02.11.2021

«Ненудний No-Till» зібрав близько 100 фермерів

21-22 жовтня "Агро-Союз" провів у м.Дніпро семінар "Ненудний No-Till: теорія та досвід від практиків". Незважаючи на складну ситуацію в країні та світі, до нас приїхало близько 100 аграріїв із різних регіонів України, Прибалтики, Болгарії. Декілька десятків учасників з інших країн дивилися семінар у режимі онлайн, ставили запитання.

На заході виступило 7 найсильніших ноутилерів-практиків з України, які поділилися своїм досвідом вирощування культур за технологією No-Till та застосування покривних культур - Едуард Романьков, Олена Дудкіна, Сергій Суровий, Антон Усов, Андрій Чичета, Олександр Чумак, Олександр Кулай.

Кілька цитат від спікерів:

"Низькі норми висіву для мене - не питання економії, а питання виживання!" - Андрій Чичета, Миколаївська область.

«У нас немає жодного гектара землі з непокритим ґрунтом!» - Антон Усов, Дніпропетровська область.

"Технологія No-Till проста і складна одночасно... На відміну від класики, вона не прощає багатьох помилок. Найголовніше при переході на ресурсозберігаючу технологію - потрібно спілкуватися з людьми, які досягли успіху, шляхом своїх фінансових та тимчасових витрат. Ми перейшли на нуль швидко і жорстко. Це переворот із ніг на голову. Ми одразу перебудувалися на людей, у яких виходило - Андрій Чичета, Вадим Дробитько, Андрій та Антон Усови, Михайло Драганчук... Ми припускалися багатьох помилок на початку, але перейшли! Ми не відмовилися від нуля, просто почали працювати над помилками, дивитися, як це виходить в інших", - Олександр Кулай, Миколаївська область.

Велике спасибі всім, хто був з нами ці два дні! Дякуємо спікерам, які, незважаючи на власні турботи, якісно підготувалися, виступили та встояли під натиском десятків питань! Дякуємо учасникам, які знайшли час та можливість приїхати до нас на захід, а також усім, хто стежив за нами онлайн! Дякуємо друзям та колегам за вашу енергію, обмін досвідом та класні спогади! До нових зустрічей!

No-Till workshop.jpg