Докладніше про підприємство

Докладніше про підприємство
25.04.2018

Помилки при виборі та експлуатації сівалок

Будь-яка, навіть найпродуктивніша і найнадійніша посівна техніка, може працювати неефективно. Причини – помилки при доборі агрегату та його експлуатації. Як їх уникнути - розповідають спеціалісти "Союз-Спецтехніка".

turbosemНайголовніша помилка - вибрати сівалку, не враховуючи застосовану технологію обробітку ґрунту. Наприклад, придбати монодисковий посівний комплекс «Turbosem» для сівби на полях, де практикується класична технологія. Тяжка сівалка, призначена для нульової та мінімальної технологій, буквально тоне в землі, м'якій від багаторічної обробки – як результат, не витримується задана глибина посіву, не виходить рівномірних дружніх сходів, рослини розвиваються у різних фазах, внаслідок чого неефективно працює система захисту та харчування культур . Неважко здогадатися, який буде врожай на таких полях.

А тепер - щодо експлуатації. Як це не складно повірити, деякі аграрії, купивши сівалку за 100-150 тисяч доларів, не читають інструкції з експлуатації і не налаштовують її під свої конкретні умови. І якщо в анкерному посівному комплексі регулюється лише глибина висіву – одночасно на всі сошники, то з дисковою сівалкою все набагато складніше. На кожному сошнику – кілька налаштувань, окремо регулюється система гідравліки, сівалку необхідно щоразу налаштовувати для роботи на кожному конкретному полі, регулювати навантаження на сошник, враховуючи час посіву, ступінь ущільненості ґрунту, культуру-попередника тощо.

Дуже важливо стежити за станом робочих органів сівалки (у нашій практиці є випадки, коли на дисковій сівалці роками не змінювали робочі диски, а потім скаржилися, що сівалка не розрізає залишки пожнив, а вминає їх у землю) , своєчасно здійснювати поточні ремонти та планове техобслуговування агрегату.

При дотриманні всіх цих умов ваш посівний агрегат працюватиме довго та ефективно!

Повернутися до списку